“When you own your breath, nobody can steal your peace”

Adem Retreats Mexico Isla Holbox

2 t/m 7 mei 2022

Isla Holbox

Tickets vanaf €990,-

Breng je gezondheid, prestaties en ademkennis naar het volgende niveau.

Een unieke week!

Ademsessie, ijsbaden, sporten, yoga en mediteren op een tropisch eiland

Wat is er nou lekkerder dan een ijsbad onder de palmbomen, een week lang met gelijkgestemden de prachtige wereld van onze ademhaling en ons lichaam verkennen en als resultaat fitter, scherper en gezonder weer naar huis te keren? Of je nou ademcoach bent, ondernemer, sporter of huisvader of moeder: het adem retreat in Mexico is een unieke week die je leven zal transformeren. 

Waarom deelnemen?

Kom volledig tot rust en ga herboren naar huis | Verdiep je adempractice

Deze bijzondere week geeft je de kennis en kunde om je eigen adempractice te verdiepen en verkennen. Ook kun je na deze week ademwerk gemakkelijker inzetten in je eigen coaching. En uiteraard ga je zelf als herboren naar huis door een combinatie van de unieke locatie (meer over dit prachtige eiland lees je verder naar beneden) en de verdieping achter alle ademoefeningen. Voeg daar nog mooie sport- en yogasessies en gezond eten en drinken aan toe en je hebt het recept voor complete reset.   

Voor beginners en gevorderden

Voor coaches, ondernemers, ouders, managers, sporters met veel of weinig ervaring. 

Of je nou (adem)coach bent of op zoek naar meer rust, beter presteren en dieper slapen, de adem retreats zijn voor beginners en gevorderden. Soms is het herhaling en gaan we dieper in op bepaalde thema’s maar er zullen ook hele nieuwe en minder bekende ademtechnieken aan bod komen. Tijdens het voorbereidingswebinar kun je al je vragen stellen zodat je goed voorbereid aankomt op het eiland. 

"Breathwork is like balance, it cannot be taught but it can be learned"
Dan Brule
Breathworker en auteur van de best seller 'Just Breathe'

Wat komt er aan bod?

Buteyko

Goed ademhalen betekent minder ademhalen. Konstantin Buteyko, een Russische arts, wist dit als geen ander en ontwikkelde een breed scala aan oefeningen en onderbouwde theorie die we in de praktijk gaan toepassen. Dit doen we liggend, wandelend en zelfs neuriënd. 

Waarde: €249

Tummo Breathing

Je hebt al eens gehoord van / of enige ervaring met de Wim Hof Methode, Tummo breathing vormt de basis van zijn techniek en samen gaan we dieper in op deze theorie en ademtechnieken om je practice te verbeteren.

Daarnaast maken meerdere ijsbaden deel uit van de training. In combinatie met je ademhaling en meditatie wordt deze ervaring langer, dieper, intenser.

Waarde €349

Epiphora

De missing link in heel veel gezondheidsvisies is de Cirkel van Willis. Deze aderstructuur in ons hoofd is bij veel mensen niet goed aangelegd en kan voor veel diverse gezondheidsklachten zorgen. Door een simpele oefening help je jezelf en patiënten of klanten vele malen beter.

Waarde €299 

Diafragma training

Je diafragma of middenrif is een van de belangrijkste spieren van je lichaam. Het is je ademspier die tegelijkertijd zorgt voor stabiliteit, de kwaliteit van je stretches en doorbloeding van je spieren en je organen.  We gebruiken de oefeningen van o.a. Carl Stough en Bellisa Vranich om het diafragma te trainen en te leren kennen

Waarde €199

Coherent Ademhalen

Een coherent ademritme heeft grote impact op je lichaam. Coherent ademen betekent dat ademhaling, hartslag en bloeddruk in balans zijn. Ze verlopen gesynchroniseerd en dit heeft allerlei positieve uitwerkingen in lijf. We combineren coherent ademhalen met neusademhalen

Waarde €299 

Body work

Een lichaam dat stijf en stram is kan niet ademen. Body work in de vorm van yoga, hardlopen, zwemmen en stretches zijn essentieel om je lijf goed te laten ademen. Zo komt je lichaam in de juiste houding om optimaal te presteren.

Waarde €199

Limitless Breathing

Limitless Breathing is een speciale ademtechniek die specifiek gericht op het verwerken van (zware) trauma. In een speciale sessie met muziek waarin je geblindeerd langere tijd gaat ademen maak je een reis door je lijf en je leven om herboren terug te komen. Een hele bijzondere ervaring op een hele bijzondere plek.

Waarde €299

Power Breathing

Net als Limitless Breathing is Power Breathing een geavanceerdere ademtechniek. Het voornamelijkste doel van Power Breathing is het verbeteren van je concentratie, trainen van je middenrif en het verlagen van je stressgevoeligheid. Deze bijzondere ademtechniek is krachtig, bijzonder en intens.

Waarde €249

And more...

Naast al deze mooie thema’s en activiteiten komen er diverse andere ademtechnieken en theorieën aan bod. Yoga, zwemmen, voeding, slaap en meer. Samen bestuderen we de wondere wereld van ademhaling om elkaar te verrijken met kennis en ervaringen. 

Waarde €249

De totale waarde van het adem retreat is minstens €2250,-

De prijs voor deelname ligt nu op slechts €990 voor zes unieke dagen

Sprekers / coaches

Steven Zwerink

ADEMFYSIOLOOG

Steven is oprichter van Ademwinst en organisator van de adem retreats. In 2018 bleek, totaal onverwacht, een speciale ademtechniek de oplossing voor vreemde kwalen (zoals slaapproblemen, concentratiestoornissen en taalproblemen) die had opgelopen na een aanrijding. Hij richt zich sindsdien full time op de wondere wereld van ademhalen en probeert door delen, spreken en verbinden deze wereld toegankelijk te maken voor iedereen. 

Hij beoefent zelf dagelijks de Wim Hof Methode, ademt met sporten uitsluitend door zijn neus en heeft meer dan 300 mensen gecoacht met slaap- , gezondheid- en sportvraagstukken. 

Zijn specialismen zijn: (top)sportademhaling, ijsbaden, bodywork en neusademhaling.

Diana Vermeij

Handpan en yoga nidra specialist

Diana maakt een prachtige reis als reizende moeder en onderneemster. Om rust en balans te vinden te vinden in haar leven begon ze een aantal jaren geleden net als Steven ook met de Epiphora ademoefeningen. Daarnaast houdt ze van ‘hoffen’ en lange wandelingen met neusademhaling.

Ondertussen beoefend ze al lange tijd Yoga Nidra, een speciale vorm van yoga gericht op het verbeteren van je nachtrust. Dit in combinatie met het helende geluid van haar handpan maken deze sessies een cadeautje voor je lichaam en geest.

Nog..

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Tot de volgende retreat, ben je erbij?

Hoe ziet een dag tijdens een
Adem Retreat in Mexico eruit?

Alle dagen van het adem retreat zullen een verschillend programma hebben. De grote lijnen staan hieronder weergegeven. Mede door de intensiteit van de breathwork sessies varieert de flow van de dag. Ontbijt en diner zijn op eigen gelegenheid maar zullen in de praktijk samen of in kleinere groepjes plaatsvinden.

De locatie: Isla Holbox

Blote voeten | Geen auto’s | Omringd door prachtige natuur | Off the beaten track

Prachtig Isla Holbox

Wij komen al sinds 2011 bijna ieder jaar wel een keer op magisch Isla Holbox. In 2013 woonden we zelfs bijna een jaar op dit prachtige eiland en het is een ware ‘hidden gem’ net boven Cancun. Je komt per boot aan op het eiland en er zijn geen auto’s maar alleen fietsen en golfkarretjes. Dit blote voeten eiland is slechts 1 km breed en 6 km lang. Er is een grote variëteit aan diersoorten (wasberen, dolfijnen, flamingo’s, wilde vogels, etc) en de vele kleine (boutique) hotels, hostels en bnb’s maken het unieke plek. Perfect voor een ademretreat dus.

Echt helemaal weg
We zullen gebruik maken van de prachtige natuur die dit eiland te bieden heeft. Wandelen, zwemmen, fietsen, snorkelen, yoga en o.a. hardlopen zijn activiteiten waarin je je ademhaling kunt trainen en verbeteren en dit doe je op de meest mooie locaties. Je bent echt even helemaal weg, uit je dagelijkse routine en dit komt het effect van de training zeker ten goede. We eten veelal vegetarisch en je kunt kiezen om uit eten te gaan maar ook samen koken op het strand of in ons huis behoren tot de mogelijkheden. 

Prachtige accommodaties

Op het eiland heb je de keuze uit vele hotels, hostels en bnb’s. Hieronder vind je een selectie van hotels die wij goed vinden, de eigenaren van kennen en die zich aan een en dezelfde kant van het eiland bevinden. Wil je graag ergens anders verblijven, dan kan dat zeker en we helpen je graag als je vragen hebt. Onderstaande selectie varieert flink in prijs en kwaliteit. De basis van al deze accomodaties is echter goed voor een fijne tijd. 

Hotel Mawimbi

Gelegen aan het strand en op slechts een paar minuten van het dorp is dit een van de beste opties. De kamers zijn schoon en mooi, het restaurant prachtig gesitueerd en het uitzicht fantastisch. De eigenaren zijn supervriendelijk en de vissen die ze vangen tijdens de tours zijn indrukwekkend en smakelijk. 

Prijs: €€€
Kwaliteit: +++
Ligging: +++++
Restaurant: ++

Website

Casa Las Tortugas

Naast Mawimbi ligt Casa Las Tortuguas. Een van onze favoriete plekken. Een geweldige kaart, prachtige kamers en unieke locatie aan de rand van het dorp. Je betaalt hier de prijs maar die is het zeker waard. Ook de moeite waard om voor slechts een of twee nachten te boeken jezelf echt te verwennen.

Prijs: €€€€
Kwaliteit: +++++
Ligging: +++++
Restaurant: +++++

Website

Casa Hridaya

Een relatief nieuw maar prachtig hotel op het eiland. Aan het einde van de hotelstrip een kleine honderd meter van het strand maar daardoor in een eigen oase. Casa Hridaya is een fijn hotel met vriendelijke eigenaresse, een eigen zwembad, massages en een yoga platform op het dak.   

Prijs: €€€
Kwaliteit: ++++
Ligging: +++
Restaurant: ++

Website

Villas Flamingos

Een van onze favoriete hangout en lunch plekken van het eiland. Flamingos bevindt zich aan het einde van de strandstrip en is een luxe hotel. Een heerlijke kaart, een prachtig zwembad en leuk personeel. Tevens lopen hier de iguanas (leguanen) vrij door het hotel en hebben ze zelfs huisje met namen. 

Prijs: €€€€
Kwaliteit: +++++
Ligging: ++++
Restaurant: ++++

Website

Xaloc

Tegenover Ida y Vuelta lig hotel Xaloc. Een goed hotel dat zich niet onderscheid door de service of het eten omdat het gewoon ok is. De kamers zijn mooi en de bedden groot. Het hotel ligt aan het strand en beschikt over twee zwembaden. Onze familie heeft hier meerdere keren naar tevredenheid geslapen. 

Prijs: €€€
Kwaliteit: +++
Ligging: ++++
Restaurant: ++

Website

Casa Iguana

Casa Iguana is een redelijk nieuw hotel met kleine maar mooie kamers. Gelegen vlakbij Xalox en Ida y Vuelta biedt dit hotel wat meer luxe en een zwembad maar hanteert het niet de prijzen van de duurdere hotels. Het restaurant is hier redelijk maar het uitzicht en de ligging zijn voortreffelijk. 

Prijs: €€€
Kwaliteit: +++
Ligging: ++++
Restaurant: ++

Website

"You can perform on caffeine and sugar for a while, but then the rock bottom you hit later starts to feel worse and worse, when you give your system a huge bucketful of oxygen, that's the purest energy you can get."
Belissa Vranich
Breathworker en auteur van de best seller 'Breathing for warriors'be

Boek nu je plek voor het Adem Retreat in maart of mei 2022

Deelname Adem Retreat
2 t/m 7 mei 2022

Zes dagen adem retreat op een unieke locatie
1100
990 Aanbieding tot 31 december
  • Voorbereidingswebinar
  • Welkomstborrel*
  • Deelname aan alle ademsessies
  • Samen yoga, Zwemmen, Hardlopen, etc
  • Meerdere ijsbaden
  • Alle presentaties in PDF
  • Professionele foto's en video van deze unieke week
  • Toegang tot de online ademwinst omgeving
  • Eindborrel*

Goed om te weten

De deelnameprijs is exclusief accommodatie, vervoer en maaltijden. Wel zullen we af en toe samen (uit) eten gaan. Daarnaast staat de Mexicaanse peso de laatste tijd erg gunstig dus je kunt op het eiland voordelig eten en drinken kopen bij restaurantjes en supermarkten. Er is voor elk budget een optie. Dit geldt tevens voor het vervoer van en naar het eiland, dit kan met een privé shuttle of met de goedkopere ADO bus. De vluchten zijn ook redelijk voordelig op dit moment, zeker via TUI Fly, deze airline vliegt echter op dit moment nog niet dus bekijk ook zeker andere opties. Deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens het voorbereidende webinar. 

* Let op: de borrels zijn veelal alcoholvrij en we adviseren je om de hele week zo min mogelijk suiker, caffeine en alcohol te gebruiken. Dit komt de kwaliteit van de ademsessies ten goede

"Cold is merciless. It shows you where you are. What you are."
Wim Hof
Beter bekend als The Ice Man

Veelgestelde vragen

Het adem retreat is voor iedereen toegankelijk. Beginners, gevorderden en professionele (adem)coaches, iedereen is welkom. Samen tillen we het festival naar een prachtig niveau. 

Ja natuurlijk kan dit. Sterker nog: dit vinden we gaaf! Je krijgt korting op de deelnameprijs in ruil voor jouw bijdrage. Mail ons op info@ademwinst.nl om dit af te stemmen

Zeker kan dat. Dit is slechts een kleine selectie uit de grote hoeveelheid hotels op het eiland. Denk eraan dat de meeste deelnemers en sessie aan de oostkant van het eiland zullen zijn. Je krijgt een fiets van ons dus je kunt je gemakkelijk verplaatsen. 

Je bent uiteraard vrij om te eten en te drinken wat je wilt. Wij raden je slechts aan om spaarzaam te zijn met (geraffineerde) suikers, cafeïne en alcohol.

Dat kan, de komende tijd zullen we deze lijst gaan aanvullen, stel ons gerust je vraag op info@ademwinst.nl

Meld je aan en ontvang deze handige pdf met zeven ademtips!Direct in zeven stappen naar meer Ademwinst?

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang direct de pdf. Tevens stuur ik je af en toe leuke updates, nieuwe trainingen een aanbiedingen. Nooit meer dan 2-3 keer per maand. En uitschrijven kan uiteraard altijd.