De kracht van ademhalen 1-op-1

Ademhalen gaat vanzelf, maar het het gaat niet vanzelf goed

Verbeter je sportprestaties en nachtrust, verminder pijn en vind rust, focus en creativiteit door ademcoaching.

Specifieke 1-op-1 coaching

Neusademhaling aanleren

Omschrijving
Je mond is om te eten je neus is om adem te halen. Veel mensen hebben zich aangeleerd om meer door de mond adem te halen dan door de neus. Dit zorgt voor diverse klachten. Neusademhaling aanleren kan deze klachten verhelpen, sporten vergemakkelijken en slaap verbeteren.

Wat leer je?
Je leert alles over je ademprikkel en het kortademige gevoel dat veel mensen ervaren als ze door hun neus ademen. Je leert over de chemie achter onze ademhaling en hoe je optimaal van je neusademhaling kunt profiteren. Je leert sporten met neusademhaling. 

Bij welke klachten?
Snurken, droge mond, slecht slapen, veel blessures, hoge ademhaling, druk op de borst, verstopte neus, slechte tanden, stress, koude handen en voeten. 

Aantal sessies?
3-4

Prijs
Eenmalig €129,- (90-120 minuten)
Vervolgsessie €79,- (45-60 minuten)

Direct je stress verlagen

Omschrijving
Stress is eigenlijk onze grote vriend maar wordt gezien als onze grote vijand. Een spier groeit door belasting (stress). De dagelijkse uitdagingen in onze levens zijn onze stressoren. Als je deze leert zien als positieve belasting ga je werkelijk groeien. En met je ademhaling pak je dit aan.

Wat leer je?
Je leert alles wat je nodig hebt om je stress onder controle te krijgen. Belangrijke kennis over ons autonome zenuwstelsel, de kracht van kou, het effect van langer uitademen. Je leert diverse oefeningen voor verschillende situaties. 

Bij welke klachten?
Burn-out, stress (uiteraard), slecht slapen, achterblijvende prestaties, slecht concentreren, hyperventilatie, agressie, angst, depressie, paniek.

Aantal sessies?
3-4

Prijs
Eenmaling €129,- (90-120 minuten)
Vervolgsessie €79,- (45-60 minuten)

De Epiphora Methode 

Omschrijving
In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein toch flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein door een simpele ademoefening i.c.m. met lichte fysieke oefeningen weer op orde.

Wat leer je?
Je leert de Epiphora methode zelf uitvoeren. Ik begeleid je door meerdere rondes van de oefening en leer je wat de verschillende sensaties betekenen. Je krijgt een simpele instructievideo en de uitgeschreven oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

Bij welke klachten?
Wazig zien, overgevoelig voor licht en geluid, drukgevoel op het hoofd, haarwortelpijn, verzuurde spieren, koud lijf, brain fog, prikkelbare darmen.

Aantal sessies?
2-3

Prijs
Eenmalig €129,- (90-120 minuten)
Vervolgsessie €79,- (45-60 minuten)

Waarom 1-op-1 je ademhaling trainen?

“Het maakt niet uit wat je eet, hoeveel je traint, hoe mager, jong of wijs je bent, het maakt allemaal niet uit als je niet goed ademt.”

Er is niets belangrijker voor onze gezondheid en ons welzijn dan ademen. We ademen in, en weer uit, dit doen we soms wel vijfentwintigduizend keer per dag. Toch heeft de mens als gehele soort het vermogen om correct te ademen verloren, en met ernstige gevolgen. We worden makkelijker ziek en genezen minder snel. Stress is de baas over ons. We slapen slecht en  snurken is normaal geworden. Sporten met onze mond dicht is een grote opgave (terwijl dit eeuwenlang de aangewezen manier was om adem te halen). Kortom: we doen onszelf en ons lichaam tekort door niet stil te staan bij onze ademhaling. En dat terwijl een paar kleine aanpassingen al een heel groot effect hebben. 

Kleine aanpassingen hebben een enorm effect
Modern onderzoek toont aan dat zelfs de kleinste aanpassingen aan de manier waarop we in- en uitademen direct onze (atletische) prestaties een vliegende start kunnen geven; interne organen verjongen; snurken kan stoppen, astma en auto-immuunziekten verhelpen en nog veel meer. Dit zou allemaal niet mogelijk moeten zijn, en toch is het dat wel. Van oeroude methodes zoals de Tummo Breathing en recentere technieken zoals die van Dr. Buteyko, allemaal hebben ze een enorm effect op onze gezondheid.

Leer de basis en verbeter direct
Op basis van trainingen, bestuderen van medische teksten en recente baanbrekende studies in psychologie, biochemie en menselijke fysiologie, zet ik in deze trainingen en coaching de conventionele wijsheid van wat we dachten te weten over onze meest fundamentele biologische functie op zijn kop. 

Voor wie is 1-op-1 coaching?
Deze 1-op-1 is voor iedereen. Maar speciaal voor mensen met gezondheids- of slaapproblemen die ze niet opgelost krijgen. Ervaar je veel stress in dagelijks leven, heb je problemen met ‘teveel en te hoog ademen’ of is hyperventileren (meer dan 12 keer ademhalen per minuut) voor jou normaal? Of ben je juist een oergezond mens die graag prestaties wil verbeteren en sneller herstellen? Doe dan mee! 

Je zult nooit meer hetzelfde ademen. Je zult beter ademen. Je zult direct ademwinst boeken.

Waarom is een ijsbad zo gezond?
Wat zorgt eigenlijk voor je ademprikkel?

Wat zeggen mijn klanten?