Reviews: wat zeggen anderen

Adem

8 juli 2024

Ik had zelf erg veel last van een stokkende ademhaling/ slechte nachtrust en een hele hoge hartslag tijdens het sporten. Steven Zwerink heeft duidelijk uitgelegd waardoor mijn ademhaling stokt en hoe ik mijn hoge hartslag kan controleren tijdens het sporten. Hij doet het met erg veel passie en tijdens de sessie is er veel afwisseling met theorie en praktijk waardoor de 2.5 uur zo voorbij vloog. Echt een aanrader!

Renze

Epiphora methode

25 juni 2024

Ik heb twee 1-1 sessies met Steven gehad om mij de Epiphore methode eigen te maken. De klachten van mijn hersenschudding (druk op mijn hoofd) zijn na een week aanzienlijk afgenomen. Heel erg fijn!

Er is nog werk voor mij aan de winkel voor wat betreft mijn hoge ademhaling. Ook daarvoor heb ik waardevolle (bij mij passende) input van Steven ontvangen. Dank je wel Steven!

Anje

Verdiepend

3 juni 2024

Doe 4 jaar de WHM. Deze cursus gaf mij inzicht in de achtergrond daarvan maar vooral ook in andere ademhalingstechnieken en nuttige oefeningen. Ik vond het motiverend en inspirerend.

Jeroen

Fascinerend

29 mei 2024

De workshop “De Kracht van Ademhaling is van begin tot eind fascinerend. Steven verteld gepassioneerd over zijn ontdekkingen in zijn eigen zoektocht naar een juiste manier van heling. Door middel van oefeningen laat hij je zelf ervaren wat het met je doet. Oefeningen waarvan hij uit de praktijk weet die werken en hij inzet bij professionele topsporten, maar ook tandartsen. Al met al fascinerend!

Karin Berends

Belangrijke inzichten en goed toepasbaar!

29 april 2024

Door mijn sessie Ademwinst ben ik me nog meer bewust geworden van het effect van een goede ademhaling op je gezondheid én heb ik handvatten gekregen om daar actief mee aan de slag te gaan. Steven vertelt bevlogen over zijn ervaringen en alle kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Deze informatie is erg interessant en biedt veel eye-openers. Dit stimuleert vervolgens om er meer over te leren en echt actief met je ademhaling aan de slag te gaan! Middels praktische oefeningen die goed zijn toe te passen in het dagelijks leven, helpt Steven je in het bewust en goed ademen. Een hele waardevolle ervaring!

Marieke ten Berge

Epiphora methode

25 april 2024

Na een flinke val op mijn hoofd een hersenschudding opgelopen en daardoor totaal uit het veld geslagen door heel snel overprikkeld te worden. Naast Osteopathie heeft de Epiphora methode en Steven mijn herstel enorm versneld. 2 fijne sessies met hem gehad waar hij in alle rust en duidelijkheid uitlegt wat het allemaal doet. Na de eerste keer de ademhalingsoefeningen te doen met Steven merkte ik al meteen verschil in de druk in mijn hoofd.

Een echte aanrader dus voor mensen die met langdurige hersenschudding klachten kampen.

Thom Brookhuis

De helende kracht van de ademhaling

16 april 2024

De Epiphora methode goed uitgelegd door Steven en samen de oefeningen gedaan. Zeer leerzaam en bijzonder. Rust in je lijf en je brein creëren door specifieke oefeningen met de juiste ademhaling samen te laten komen. Na 1 sessie al merkbaar. Door elke dag deze oefeningen te doen hoop ik dat mijn lichamelijke maar vooral hoofdpijn klachten sterk zullen verminderen. Ik heb er zeker vertrouwen in.

Marijke

Kennismaking met de Epiphora Methode

15 april 2024

Mijn sessie met Steven en de Epiphora Methode was echt verhelderend. Hij legde alles heel duidelijk uit, waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. Na de sessie was ik echt ontspannen en gefocust. Zijn opvolging via e-mail was fijn en handig. Steven is vriendelijk en professioneel, dus als je de Epiphora Methode wilt ontdekken, kan ik hem zeker aanbevelen.

Glenn

Fantastische workshop!

9 april 2024

Afgelopen maand een workshop voor atleten gehad van Steven.

Eye-opening was de ervaring voor mij. Van ademen om te ontspannen, te focussen en om jezelf ‘aan’ te zetten, we hebben alles ervaren.

EN, ik weet eindelijk hoe ik de rust kan bewaren in een ijsbad!

Bedankt!!

Thomas

Wat je lichaam nog meer kan

29 februari 2024

De Ademwinst training was erg leerzaam. Veel geleerd over wat de ademhaling nou precies voor je doet en hoe je het beste kunt ademhalen. De presentatie die Steven gaf was duidelijk en helder en er was ruimte voor inbreng en vragen. Er was een goede sfeer, gezellig en uitnodigend. Het mooiste van de training was het koude water. Dit was zeker een bijzondere ervaring om mee te maken. Onder begeleiding van Steven en door me te focussen op mijn ademhaling lukte het mij om 3 minuten onder water te blijven en dit in een kalme ontspannen toestand vol te houden. Wat je lijf allemaal toe in staat is na 3 min onder gedompeld te zijn in een meer met een temperatuur van ongeveer 7 graden.. heel bijzonder… Ik zou het iedereen willen aanraden. Na het koude water reden we terug naar de locatie waar we een heerlijke zelf bereidde lunch kregen. Het niet ontbijten doet trouwens ook iets met je lijf.. heel apart om dat te ervaren. De training werd afgesloten met liggende oefeningen en leerde we ook nog de epiphora methode. Ik ging voldaan en enthousiast naar huis. Alles wat we die dag geleerd hadden, de samenvatting, alle tips, alle video’s en oefeningen kregen we via de mail toegestuurd en kon ik gelijk aan de slag!

Heel fijn

Claudia Eijkenloof

Persoonlijke begeleiding en vrij recent ook onderdeel van het JvG Trainingscentrum

6 februari 2024

Mijn persoonlijke ervaring met Steven is zeer positief. Naast zijn fijne persoonlijkheid ook heel erg kundig in z’n vak!! Ik blijf me x op x verbazen hoe passie vol jij zaken weet over te brengen. Dank daarvoor

Jelle van Gorkom

Veel geleerd in korte tijd

28 januari 2024

Een week na de sessie, zeer tevreden over het resultaat. Ademhaling tijdens het sporten is van een pruttelende machine naar een rustige motor gegaan. Fijn! Weer plezier tijdens het lopen en niet meer alleen na die tijd.

Steffie

Mooie beleving

16 januari 2024

Heb veel geleerd over ademhaling. Ik wist er wel wat over maar toch waren er veel aspecten waar ik nog niet zoveel over wist.

Steven Knuif

Ademhaling workshop met ijsbad bij TrainingsstdudioNL

15 januari 2024

Voor onze open dag met workshops hebben wij Steven gevraagd zijn verhaal te doen. Een mooi inspirerend en leerzame workshop waarbij al onze deelnemers erg positief waren. Als finish is iedereen nog in een ijsbad geweest. Zeker een aanrader. Steven bedankt!

Leon Stevense

Gezondheidswinst

26 december 2023

Samen met een medebestuurslid van Atletiek Vereniging Haaksbergen en zijn broer hebben wij de workshop mee mogen beleven. Een enthousiast gebeuren waarbij de aandacht voor de wijze van ademhaling mooi in beeld is gebracht. Waar trainers bij ons vroeger ons geleerd hebben om ons te focussen op de uitademing in plaats van het inademen gaat deze workshop nog weer een mooi stapje verder door het ademhalen door de neus en de voordelen hiervan te belichten. In de chinese leer en ook bij Yoga wordt al vaak aandacht gegeven aan de heilzame werking van neusademhaling en het daardoor verwarmen van het menselijk organisme wat bij het ademhalen door de mond veel lastiger is. Meer bewust ademhalen door de neus om gezondheidswinst te behalen is nog immer een onderbelicht onderwerp voor zowel het beoefenen van sport als het succesvol en gezond de normale dagen door te komen. Blij dat ademfysiologie zich aan het ontwikkelen is.

Ben van Sark

Investering in jezelf

19 december 2023

Het is fijn als iemand met zoveel passie, kennis en anekdotes vertelt over een onderwerp waar je zelf meer van wilt weten, in dit geval ademen.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af en vullen elkaar aan.

Voor mij net dat ene zetje om zelf te beginnen met dippen in natuurwater.

Jeroen Gerretse

Doen doen doen!

25 augustus 2023

Hele toffe dag, Steven is superenthousiast en inspirerend! Leuke mensen leren kennen en vooral heel veel geleerd. Mijn eigen grenzen opgezocht en op een heel relaxte en fijne manier iets verlegd, dat blijft een machtig mooi gevoel! Genoten!!

Judith Van Eijk

De kracht van ademhaling in een ontspannen sfeer

17 juli 2023

Bedankt voor de inzichten en praktische tips te gebruiken bij het verbeteren van de gezondheid dmv ademhaling.

Interessant om alle sprekers vol enthousiasme te horen vertellen over hun vakgebied. Dit zet aan om meer uit je ademhaling te halen en hier ook anderen mee te kunnen helpen.

Tot een volgende keer,

Toon

Toon Neyens bewegings- en gezondheidscoach

Informatief en praktisch met een duidelijke uitleg.

13 juni 2023

Steven vertelt heel enthousiast over de Epiphora methode met heldere plaatjes en duidelijke uitleg. De oefeningen zijn heel praktisch en worden samen geoefend. Ik ga aan de slag met de oefeningen en ben heel nieuwsgierig naar wat mij dit gaat brengen.

4 sterren omdat ik nog niet weet wat het resultaat zal zijn.

Bianca Schuurman-Bosgoed

TOP! Gewoon DOEN!

9 juni 2023

Duidelijke uitleg, prettig persoon, goede sfeer. En het werkt!

Miranda Naves

Heel interessant!

25 mei 2023

Bizar hoe weinig bekend is over zoiets belangrijks als ademhalen. Steven legt heel enthousiast en duidelijk uit hoe alles werkt. Hij heeft van verschillende kanten het beste gehaald en dat samengevat. Tijdens onze workshop hebben we verschillende ademhalingstechnieken geleerd, ook die serieuze problemen kunnen oplossen. Het ijsbad was leuk en voelt goed dat je je lichaam onder controle krijgt met ademhalen.

Mark Engberink

Verrassend leerzaam en interessant

22 mei 2023

Workshop ‘verborgen kracht van ademhaling’ gevolgd.

Mooi om mij verder te bekwamen in div ademhingsoefeningen, en vooral te snappen waarom ze werken. Goede uitleg, dedeglijke achtergronden en duiding van logica. Vernieuwend en nuchter!

Mooi dat Steven op deze manier veel van de verborgen kracht van ademhaling voor mij zichtbaar heeft gemaakt!

Nu aan de slag met en hopen op goede resultaten van de Epiphora methode!

En dat ijsbad viel mij reuze mee! Ook echt een aanrader om iig een eerste keer te ondergaan!

Hans Helder

Ademwinst workshop

21 mei 2023

Steven neemt je op een heel ontspannen manier mee in afwisseling van inzichten over wat goed ademhalen voor enorme positieve impact op je lichaam, rust en herstel heeft en direct oefeningen doen waarbij je ervaart wat er gebeurt en hoe je direct zelf thuis hiermee aan de slag kan. Steven inspireert en raakt je echt, vanuit zijn passie en enorme inzichten waar hij dagelijks verder op onderzoekt. En van topsporters die hij helpt tot aan mensen met long covid verschijnselen of whiplash, bizar wat goede ademhaling voor je kan betekenen. En dat in 2×10 minuten per dag. Het was mij de 2 uur heen en terug rit meer dan waard.

Frans

Wat een geweldige dag

23 april 2023

Zo veel geweldige sprekers en workshops op 1 dag. Met vele openbaringen mbt ademhaling, echt een aanrader.

Marcel De Blessure Specialist

Super inspirerende sessie

21 april 2023

Wat een super inspirerende en gave sessie van de enige echte ademfysioloog!

Steven wist het hele team van IT’ers 4 uur lang te boeien en als toetje vielen er een aantal op de grond op kantoor in slaap bij een 5.5 – 5.5 adem oefening..

Dikke aanrader om alleen of met het team te doen!

Nando van Beek

De dag was eigenlijk te kort!

7 februari 2023

We hebben samen met Steven een cursus van een hele dag samengesteld en gedaan. De manier waarop Steven vertelt en in de cursus luisteren en zelf meedoen afwisselt, heeft ervoor gezorgd dat ik de hele dag geboeid heb kunnen luisteren! Hij heeft me verbaasd over de wondere wereld van ademhaling en heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar meer! De dag was eigenlijk te kort 😉

Marjolein

Zeer interessant en leerzaam

7 februari 2023

Steven weet zijn cursisten uren lang iets te leren zonder dat de verveling toeslaat. De workshop is gevarieerd, heeft zowel een praktische als theoretische aanpak en is leerzaam en erg leuk om te volgen. Ik kan iedereen aanraden om het bij te gaan wonen.

Job Löwik

Super leuk

7 februari 2023

Ik vond het een super leuke, interessante en leerzame cursus. De uitleg was super net als de begeleiding. Ik zou deze cursus zeker nog een keer willen doen en aanbevelen.

Fiona Wormeester

Leerzaam en toepasbaar

7 februari 2023

Met de studievereniging voor fysiotherapeuten hebben we een dagcursus gevolgd. Hierin werden we meegenomen in de adembenemende wereld van het ademen. De theorie is erg leerzaam, goed te begrijpen en onderbouwd. Daarbij was het een praktische dag vol met ademoefeningen en het welbekende ijsbad. De afwisseling tussen theorie en de praktische oefeningen houdt de cursus interessant en goed te volgen. De oefeningen die behandeld zijn gebruik ik nog bijna dagelijks.

Stan

Een leuke afwisselende workshop doormiddel van theorie en praktijk.

5 februari 2023

Steven heeft een fijne manier van training geven. De workshop wisselt zich af met theorie en praktijk. Goed te volgen en direct toe te passen in de praktijk. Het belang van een goede (neus) ademhaling wordt nog erg onderschat. Deze workshop die Steven verzorgt op een mooie locatie is daarom zeker aan te raden.

Marloes Olde Agterhuis

Epiphora-methode Long Covid

2 februari 2023

Ik heb de Epiphora-methode geleerd bij Steven. Hij heeft dit heel helder uitgelegd en overgedragen. Ik vond het prettig dat ik het bij Steven in één keer kon aanleren, dat lukte ook prima. En dat het online mogelijk was, bespaarde mij op dat moment ontzettend veel energie.

Ik kreeg eerst een wat uitgebreide instructie over de methode en waar deze vandaan komt. Dat had wat mij betreft korter gekund, bespaart energie=) De begeleiding tijdens de oefeningen was heel helder en prettig. Ik ben dankzij de Epiphora-methode en de TMS-visie die ik bij een andere coach geleerd heb, volledig hersteld van Long Covid.

Natascha

Epiphora/flush

30 december 2022

De onlinesessie is goed te volgen. Zeer geduldige en rustgevende man, die alles goed uitlegt. Totaal geen stress ervaren. Epiphora is voor mij een brug te ver gezien ik rugproblemen heb. Maar de Flush is goed te doen voor mij. Geeft duidelijke voelbare ontspanning. Wel moet ik het elke dag doen voor het voelen van resultaat. Ik hoop dat langzaam uit te breiden naar de volledige epiphoramethode.

Sylvia

Epiphora methode

15 november 2022

De epiphora methode is voor mij een enorme aanvulling in mijn herstel na een zware hersenschudding. Vanaf dag 1 verbetering en door de oefeningen dagelijks te doen blijf ik in balans en maak ik nog steeds stappen vooruit. Bedankt Steven

Andre

Prettige en bijzondere ervaring

15 november 2022

Ik heb in augustus bij Steven de epiphora methode workshop 1-1 sessie gevolgd. Steven geeft heldere uitleg over wat is Epiphora, duidelijke instructies en begeleiding tijdens het aan leren van de Epihora methode. Steven heeft een rustige uitstraling, geduld en een prettige stem om te volgen tijdens de instructies. Tijdens de sessie kreeg ik warme handen, ogen werden vochtiger.

Gelijk na de sessie was ik veel aan het geeuwen, mijn lichaam heel ontspannen. Nu na drie maanden, doe ik de epiphora nog steeds 2 x daags. Ik heb er veel baat bij, ik kan wat meer prikkels aan, ervaar veel meer rust in mijn hoofd, meer ontspannen lichaam. Echt een aanrader!

José

Na het "opnieuw opstarten van de harde schijf" heeft mijn lichaam weer kontakt met het brein.

14 november 2022

Voor mij is de Epiphora Methode het verschil geweest tussen “Spoor 2” en/of afgekeurd worden, of weer versneld re-integreren in mijn eigen functie als docent. Ik ben namelijk heftig ziek geweest van Covid [Delta Variant] en inmiddels 12 maanden thuis met Long Covid. Tot 2 maanden terug bleven onduidelijke klachten over; het lichaam was onbetrouwbaar en stelde vaak teleur: flinke vermoeidheid, wazig zien, verward, druk op het hoofd, vaak hoofdpijn, maar ook evenwichtsstoornissen en het aansturen van ledematen lukte soms niet. Mensen beoordeelden mij als “vlak”, afwezig en in de war. De fysiotherapeut heeft geprobeerd, in overleg met een psycholoog en hypnotherapie, tijdens oefeningen mij allerlei quizvragen te stellen (of Pim, Pam, Petten) om denken & doen te automatiseren. Het herstel verliep moeizaam; in kleine stapjes, en voor mijn gevoel bleef verder herstel uit.

Na toepassing van deze methodiek merkte ik dezelfde dag het verschil en na drie dagen voelde ik mij als vanouds! Als een wonder.

Uiteraard heb ik nog wel de beschadigingen door het virus aangericht, maar ik ben weer energiek, raak niet overprikkeld, mag nu weer autorijden en ga weer naar de sportschool. Mensen zien het direct aan mij; zijn verbaasd. Net als de ARBO-arts, en de dokters assistent. Ook de week na toepassing van de Epiphora Methodiek is de fysiotherapeut met mij tot het uiterste gegaan via een circuit training, maar ook met evenwicht oefeningen die ineens geen probleem meer zijn. De fysiotherapeut herkende mij niet meer terug. Het is een wonderlijk verhaal, voor mij een Halleluja-momentje, mij heeft het in ieder geval erg goed gedaan. Momenteel ben ik van Ademwinst ook de e-learning aan het volgen dat een goede tweede stap is om er nóg meer over te weten.

Deze review klinkt onwerkelijk positief, maar is 100% de waarheid, er zijn geen relaties met Ademwinst. Waarom dan deze review?

Ik zou iedere Post-Covid patiënt tekort doen, om deze informatie voor mezelf te houden. Dus alle eer voor Ademwinst! 🏅

Vincent Kruys

Top cursus

14 november 2022

Top cursus en top lokatie

Simone

Bingo!

14 november 2022

Gelijk voelde ik het enorme belang van deze methode. Gedurende mijn leven (ruim 50 jaar) kamp ik met de gevolgen van whiplash en niet aangeboren hersenletsel. Ik zocht (en vond soms kortdurend) verlichting van hoofdpijn, nek/schouder klachten. Stretchen van de nek hielp wel, maar vaak (te) kort. De sessie met Steven heeft me zeker geholpen! Dagelijks volg ik het programma en de pijnen zijn minder aan het worden. Dank je wel Steven, Dank je wel Hans!

Deva Indra

Genezen in twee weken!

13 november 2022

need I say more 🤩 … ik had altijd pijn, was na heel voorzichtig sporten weken moe met nog meer pijn. Ook zonder sporten onverklaarbare spierpijn en moeheid. Na de hele fijne, duidelijke online training van Steven ben ik 2x p.d. de oefeningen gaan doen. Ik had ze heel snel door. Ik begon me algauw energieker te voelen met steeds minder pijn. Na twee weken voorzichtig begonnen met sporten en na een maand steeds meer geprobeerd te sporten. Ik kan weer sporten! Gewoon, zoals het hoort. Ik ben er weer, sta weer op de kaart!! Dank je wel Steven en Epiphora, ik heb weer een leven 😘🥳

Linda

Epiphora Methode laat me weer leven

13 november 2022

Op 8 juni j.l. heb ik via een 1 op 1 sessie thuis kennis gemaakt met de Epiphora Methode (op advies van mijn fysiotherapeute, ik ademde totaal verkeerd!). Op dat moment zat ik al ruim anderhalf jaar zeer slecht in mijn vel, mede door de corona-maatregelen. Was vaak duizelig, zakte soms zomaar in elkaar (geen controle over mijn eigen lichaam), vaak zeer emotioneel, last van oorsuizen, daardoor slechthorend rechts, kon slecht tegen harde geluiden of mensen om me heen. Hierdoor werd ik heel erg onzeker, voelde me eenzaam. Durfde bijna niets meer, terwijl ik eerder een zeer sociaal leven had, was zeer actief. Allerlei medische onderzoeken gehad, naar een psycholoog: kwam niets uit, niets hielp. Sinds 8 juni doe ik dus nu elke ochtend en avond de 10 oefeningen en ik voel mee weer goed.: pas weer op mijn kleinkinderen, sport, ga naar concerten/feestjes. Het oorsuizen is minder heftig, ben nog niet weer duizelig geweest en ik rij weer auto en fiets veel. De Epiphora methode heeft mij, (een vrouw van 75 jaar), goed gedaan. Dankjewel Steven Zwerink

Ans

Dankbaar

13 november 2022

Doordat ik de Epiphora methode bij Steven ben gaan doen, heb ik na 1 jaar aanmodderen na een hersenschudding, waarbij ik amper nog prikkels uit mijn omgeving aan kon, binnen 6 weken veel beter prikkels handelen en heb ik mijn leven weer terug. Goede uitleg en begeleiding van Steven gehad. De oefeningen doe ik nog steeds elke dag. Heel erg dankbaar voor de Epiphora methode.

Wilma Drost

Epiphora maakte voor mij een groot verschil

12 november 2022

Na positieve ervaringen te hebben gelezen van anderen die een hersenschudding hadden dacht ik, baat het niet schaadt het niet. Het verhaal klonk logisch, dus ik schreef me in. Dat werd een online 1 op 1 sessie. Mijn voorkeur was live geweest. Ook nadat het even zoeken was in de verbinding mbt beeld en geluid. Maar het effect mocht er zijn! Het kostte 2 dagen om de oefeningen eigen te maken, want vooral de 10 stappen vraagt wel wat nadenken/oefening. Al snel kende ik ze uit mn hoofd. Na een dag of 3-4 reageerde ik heftig (klam, niet lekker, duizelig) en nadien ging ik met sprongen vooruit. Mn hersenmist is weg, restless legs ook, ik ben meer ontspannen en slaap weer normaal. Mega dankbaar voor Epiphora en zou het iedereen aanraden. Met een live sessie zou het voor mij 5 sterren zijn! Dat is heel persoonlijk, zou voor mij een nog fijnere beleving zijn. 4 sterren nu, voor het totale proces. Maar 5 voor Epiphora, de behandeling maar ook de uitleg van Steven. De filmpjes en tekst die je nadien krijgt en de laagdrempelige manier van contact.

Ilse