Ontdek de kracht van je eigen adem en vind controle, focus & rust

WORKSHOP: DE VERBORGEN KRACHT VAN ADEMHALEN

Leer in één dag hoe je door je eigen ademhaling te veranderen beter slaapt, beter presteert en stress de baas bent! Je maakt kennis met kou en hoe dit jou kan helpen aan meer focus en rust. Kies hieronder direct de datum die past.

Let op: laatste workshops van dit jaar. Bijna vol!

Heb je last van vermoeidheidsklachten, stress, slecht slapen, een blijvend opgefokt gevoel of juist structureel te weinig energie?

Een (dreigende) burn-out? Kom er dan wat aan doen!

In een prikkelende, praktische en vooral luchtige workshop leer je wat goed ademhalen is.

Inspirerende presentatie vol met ademkennis

Je maakt op een goed te behappen manier kennis met de achterliggende theorie over ademhaling. De chemie, de neurologie, wat er in het brein gebeurt. Je leert wat een goede ademhaling is, maar ook hoe minder goed ademhalen eruit ziet en wat dat veroorzaakt. We kijken naar het verschil tussen mond- en neusademhaling. Je leert over de kracht en zuurstof (O2) maar vooral ook de kracht van koolzuur (CO2) en stikstofmonoxide (NO). Je leert hoe je een stress reactie van het lichaam kunt herkennen en waarom ademhaling daar een verschil kan maken. Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en om vragen te stellen en te beantwoorden.

Ademtechnieken bij klachten

In deze workshop behandel ik verschillende ademtechnieken die je bij klachten kunt inzetten. Wat kun je bijvoorbeeld doen als je vaak hoofdpijn hebt aan het einde van de dag? Hoe krijg je je neus open bij een zware neusverkoudheid? Hoe kom je ‘s avonds makkelijker en sneller in slaap? Hoe ben je stress beter de baas gedurende de dag? Voor ieder van deze situaties is een gepaste ademtechniek waar ik je graag doorheen leidt en het je leer, zodat je het zelf ook kunt toepassen in je dag. Ook maak je kennis met de Epiphora methode. Lees hieronder meer. 

 

 

Kennismaken met de Epiphora methode

Je maakt kennis met de Epiphora Methode, een adem methodiek die de doorbloeding van het brein verbetert en mij terugbracht na mijn fiets/auto-ongeluk. Deze ademtechniek is zeer effectief bij bijvoorbeeld long COVID klachten. Wilde je altijd al eens meer weten over deze techniek, dan is dit een goede gelegenheid om het te leren en te ervaren. Ik leg je uit waarom deze techniek zo effectief is en laat je ervaren wat er in je lichaam gebeurt als je deze methodiek toepast.

Praktische oefeningen om zelf thuis te doen

Het is een praktische workshop en dus ga je zelf ook aan de slag aan de hand van mijn instructies. We gaan kijken hoe jij ervoor staat qua ademgezondheid. Ik laat je een aantal oefeningen doen, waaronder een oefening waardoor je CO2 tolerantie verbetert en je sneller herstelt als je deze regelmatig uitvoert. 

Je stapt in een ijsbad

Onder mijn begeleiding stap je zelf in een ijsbad. Je maakt kennis met de primaire reactie van je lijf op deze kou en ik leer je hoe je deze stress door je ademhaling onder controle krijgt. Je leert welke gezondheidsvoordelen een ijsbad heeft en bij welke medische aandoeningen blootstelling aan kou een positief effect heeft.  

 

 

Wat zeggen deelnemers:

Frans
Frans
Ademwinst Workshop
Lees verder
Steven neemt je op een heel ontspannen manier mee in afwisseling van inzichten over wat goed ademhalen voor enorme positieve impact op je lichaam, rust en herstel heeft en direct oefeningen doen waarbij je ervaart wat er gebeurt en hoe je direct zelf thuis hiermee aan de slag kan. Steven inspireert en raakt je echt, vanuit zijn passie en enorme inzichten waar hij dagelijks verder op onderzoekt. En van topsporters die hij helpt tot aan mensen met long covid verschijnselen of whiplash, bizar wat goede ademhaling voor je kan betekenen. En dat in 2x10 minuten per dag. Het was mij de 2 uur heen en terug rit meer dan waard.
Loes
Loes
Lees verder
"Mijn vader en ik zijn beide enorm enthousiast aan de slag gegaan met de verschillende tools en informatie vanuit de adem workshop. We merken beide dat onze slaap kwaliteit is verbeterd, hardlopen verloopt prettiger, ben onbedoeld/onverwacht wat afgevallen (wat zeer welkom is) en mijn vader zijn reumatische ontstekingen zijn wat verminderd. Steven is bedreven, gepassioneerd en zijn informatie/kennis/wijsheid overdracht is interessant/behapbaar/informatief, daarnaast ook zeer makkelijk toe te passen in je dagelijkse routines, het was inspirerend en daarnaast was hij betrokken bij ons verhaal, onze motivatie, onze uitdagingen. Gewoon helemaal top!"
Bart
Bart
Lees verder
"Ik volg Steven al een lange tijd en onlangs heb ik een training ademwinst bij hem gevolgd. "Kan ik even gezellig bijkletsen met Steven" dacht ik, en die training is dan een mooie bijvangst.... Nu ruim een week later sta ik iedere dag 3 minuten onder de koude douche, of spring ik het liefst in de zee of in een koud meertje. En doe ik elke dag ademhalingsoefeningen. Ik voel me super; ontspannen & gefocust. Van daaruit komt het beste bij me naar boven. Aanrader dus om bij Steven langs te gaan. Ademhalen doen we continu, maar we weten er belachelijk weinig vanaf... "
Marcel
Marcel
Lees verder
“Vroeger lachte ik mensen uit die naar een training ademhalen gingen. Nu ik heb ervaren wat goed ademhalen met me doet, wil ik alleen maar meer leren en oefenenen. Dank voor het openen van mijn ogen (en dicht doen van mijn mond;)"
Marjolein
Marjolein
Lees verder
“Vooral bij het slapengaan probeer ik de 4/7/8 methode, en die lijkt tot nu toe goed te werken, dus daar ben ik enorm blij mee!!! Echt een opluchting als dit voor langere termijn werkt. En natuurlijk ’s ochtends koud douchen. Ben dan goed wakker en krijg direct respect van de kids met deze koude douche”
Marjolein
Marjolein
De dag was eigenlijk te kort
Lees verder
We hebben samen met Steven een cursus van een hele dag samengesteld en gedaan. De manier waarop Steven vertelt en in de cursus luisteren en zelf meedoen afwisselt, heeft ervoor gezorgd dat ik de hele dag geboeid heb kunnen luisteren! Hij heeft me verbaasd over de wondere wereld van ademhaling en heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar meer! De dag was eigenlijk te kort 😉
Sandra
Sandra
Lees verder
“Nooit gedacht dat beter slapen en minder stress voelen zo gemakkelijk zou zijn. De combinatie van Wim Hof ademhalen en de rest van de dag door mijn neus ademenen zijn een grote boost voor mijn energie niveau”
Hans
Hans
Lees verder
Workshop 'verborgen kracht van ademhaling' gevolgd. Mooi om mij verder te bekwamen in div ademhingsoefeningen, en vooral te snappen waarom ze werken. Goede uitleg, dedeglijke achtergronden en duiding van logica. Vernieuwend en nuchter! Mooi dat Steven op deze manier veel van de verborgen kracht van ademhaling voor mij zichtbaar heeft gemaakt! Nu aan de slag met en hopen op goede resultaten van de Epiphora methode! En dat ijsbad viel mij reuze mee! Ook echt een aanrader om iig een eerste keer te ondergaan!
Previous
Next

Praktische informatie & Aanmelden

 

Tijd: 10.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 09.45u)
Locatie: Enschede

Prijs: €299,- 

Door: Steven Zwerink

Inbegrepen: deelname, lunch, ijsbad, presentaties na afloop, audio bestanden van de verschillende oefeningen, foto’s van de training.

Kies de datum van jouw voorkeur:

29 September (vrijdag)

Enschede

12 Oktober (donderdag)

Enschede

21 Oktober
(zaterdag)

Enschede

3 November
(vrijdag)

Enschede

Leuke locatie, lunch inbegrepen

De workshop vind plaats in Boekelo, Enschede. Aan de Weleweg is een mooi huis gelegen met een grote groene tuin waar de workshop gehost wordt. Aan een grote, gezellige keukentafel wordt een verse broodjes lunch geserveerd. Deze is uiteraard bij de prijs inbegrepen en er wordt rekening gehouden met eventuele voedselintoleranties. Tijdens de lunch is er tijd en ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Steven en de andere deelnemers.  

Over de organisator

Steven Zwerink werd tijdens een trainingsrit in Mexico (2018) op zijn racefiets van achter aangereden. Een zware hersenschudding en whiplash waren het gevolg. Hij had problemen met zijn geheugen, slapen, concentratie en zelfs andere talen spreken lukte niet meer. De reguliere behandelingen konden hem niet helpen. In zijn zoektocht naar herstel ontdekte hij de Epiphora ademoefening die hem hielp herstellen.

Sindsdien is hij de wondere wereld van ademhalen ingedoken en sinds 2020 is zijn website ademwinst.nl een feit. Zijn pad heeft hem geleid langs bekende ademmethodes zoals Wim Hof, Buteyko, Holotropic en Pranayama en minder bekende oefeningen en theorieën. Hij beoefent dagelijks verschillende ademtechnieken en heeft reeds meer dan vierhonderd mensen begeleid naar een betere ademhaling met alle positieve gevolgen die erbij horen.

In de wetenschap wordt teveel ademen het ook wel hyperventilatie, kortademigheid of hypocapnie genoemd. Steven noemt het disfunctioneel ademhalen omdat het voortkomt uit een slecht ontwikkelde ademhaling. Wanneer de ademhalingsontwikkeling verbetert, verminderen en verdwijnen de zogenaamde overademingsverschijnselen en klachten vaak.

Steven gelooft dat disfunctioneel ademhalen (mede)verantwoordelijk is voor vele gezondheidsklachten zoals astma, reuma, fibromyalgie, stress, slecht slapen, slechte concentratie, etc en doet er middels trainingen, workshops, events, artikelen en updates op sociale media alles aan om deze kennis verder te verspreiden.

Foto's van eerdere workshops