Ontdek de kracht van je eigen adem, presteer beter en herstel sneller

WORKSHOP:
FUNCTIONEEL ADEMHALEN
VOOR SPORTLIEFHEBBERS

Op veler verzoek nu in de workshop series opgenomen: functioneel ademhalen speciaal voor in de sport: iedere vorm van duursport, maar ook explosieve sporten als zwemmen, cross-fit en sprintnummers hebben veel baat bij functioneel ademhalen. Je maakt kennis met kou en hoe dit jou kan helpen aan meer focus en rust. 

10.00 – 16.00 | €349,- | Enschede

Train je hard, vaak en veel? Maar kost het veel moeite, herstel je niet zo snel tijdens een inspanning en kost het herstel na afloop veel tijd?

Dan kan het toevoegen van functioneel ademhalen aan je trainingsregime een groot verschil maken.

In een prikkelende, praktische en vooral luchtige workshop leer je wat goed ademhalen is specifiek in jouw sport.

Inspirerende presentatie vol met ademkennis

Net als in mijn andere workshops maak je op een goed te behappen manier kennis met de achterliggende theorie over ademhaling. De chemie, de neurologie, wat er in het brein gebeurt. Je leert wat een goede ademhaling is, maar ook hoe minder goed ademhalen eruit ziet en wat dat veroorzaakt. Je leert over de kracht en zuurstof (O2) maar vooral ook de kracht van koolzuur (CO2) en stikstofmonoxide (NO). De voorbeelden die ik gebruik komen uit de (top)sport. 

De acht krachtigste ademtechnieken

Tijdens deze workshop komen de acht krachtigste ademtechnieken van dit moment aan bod. Uit verschillende disciplines komen effectieve ademtechnieken voorbij. Denk dan aan ademtechnieken die biatleten gebruiken om volledig buiten adem op een doel te schieten. Of die freedivers gebruiken om de diepte in te gaan. Of die de navy seals gebruiken om stress de baas te worden in gevechtssituaties. Dezelfde ademtechnieken zijn ook heel goed te gebruiken in de (top)sport zodat je beter herstelt in de training, sneller weer belastbaar bent na een training. Maar ook ga je beter slapen en is het makkelijker je te concentreren bij het goed toepassen van functionele ademhaling. 

 

 

neusademhaling-mathieu-van-der-poel-neusademhalen

Kennismaken met neusademhaling

Je leert over het verschil tussen neus-en mondademhaling en wat dit betekent voor de sportprestatie. Het zal je verbazen welke prestaties er mogelijk zijn met je mond dicht. We doen tijdens de workshop oefeningen om neusademhaling aan te leren. Ik introduceer de neus- en mondpleister en vertel je uiteraard alles over de toepassing (en het nut!) van deze pleisters. Je krijgt van mij na afloop een doosje en een rolletje van deze pleisters mee naar huis om zelf mee te trainen. 

Praktische oefeningen om zelf thuis te doen

Het is een praktische workshop en dus ga je zelf thuis ook aan de slag aan de hand van mijn instructies. Ook kijken we hoe jij ervoor staat qua ademgezondheid. Ik laat je een aantal oefeningen doen, waaronder een oefening waardoor je CO2 tolerantie verbetert en je sneller herstelt als je deze regelmatig uitvoert. Ook leer je een aantal ademtechnieken en gewoontes die je aan je routine kunt toevoegen om beter (en dieper) te slapen. 

Je stapt in een ijsbad

Onder mijn begeleiding stap je zelf in een ijsbad. Je maakt kennis met de primaire reactie van je lijf op deze kou en ik leer je hoe je deze stress door je ademhaling onder controle krijgt. Je leert welke gezondheidsvoordelen een ijsbad heeft en bij welke medische aandoeningen blootstelling aan kou een positief effect heeft.  

 

 

Praktische informatie 
& Aanmelden

 

Datum: 3 mei 2024

Tijd: 10.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 09.45u)

Locatie: Enschede

Prijs: €349,- (incl. BTW)

Door: Steven Zwerink

Inbegrepen: deelname, lunch, ijsbad, presentaties na afloop, audio bestanden van de verschillende oefeningen, foto’s van de training.

Leuke locatie, lunch inbegrepen

De workshop vind plaats in Boekelo, Enschede. Aan de Weleweg is een mooi huis gelegen met een grote groene tuin waar de workshop gehost wordt. Aan een grote, gezellige keukentafel wordt een verse broodjes lunch geserveerd. Deze is uiteraard bij de prijs inbegrepen en er wordt rekening gehouden met eventuele voedselintoleranties. Tijdens de lunch is er tijd en ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met Steven en de andere deelnemers.  

Over de organisator

Steven Zwerink werd tijdens een trainingsrit in Mexico (2018) op zijn racefiets van achter aangereden. Een zware hersenschudding en whiplash waren het gevolg. Hij had problemen met zijn geheugen, slapen, concentratie en zelfs andere talen spreken lukte niet meer. De reguliere behandelingen konden hem niet helpen. In zijn zoektocht naar herstel ontdekte hij de Epiphora ademoefening die hem hielp herstellen.

Sindsdien is hij de wondere wereld van ademhalen ingedoken en sinds 2020 is zijn website ademwinst.nl een feit. Zijn pad heeft hem geleid langs bekende ademmethodes zoals Wim Hof, Buteyko, Holotropic en Pranayama en minder bekende oefeningen en theorieën. Hij beoefent dagelijks verschillende ademtechnieken en heeft reeds meer dan vierhonderd mensen begeleid naar een betere ademhaling met alle positieve gevolgen die erbij horen.

In de wetenschap wordt teveel ademen het ook wel hyperventilatie, kortademigheid of hypocapnie genoemd. Steven noemt het disfunctioneel ademhalen omdat het voortkomt uit een slecht ontwikkelde ademhaling. Wanneer de ademhalingsontwikkeling verbetert, verminderen en verdwijnen de zogenaamde overademingsverschijnselen en klachten vaak.

Steven gelooft dat disfunctioneel ademhalen (mede)verantwoordelijk is voor vele gezondheidsklachten zoals astma, reuma, fibromyalgie, stress, slecht slapen, slechte concentratie, etc en doet er middels trainingen, workshops, events, artikelen en updates op sociale media alles aan om deze kennis verder te verspreiden.

Foto's van eerdere workshops

Boek je plek

 

Datum: 3 mei 2024

Tijd: 10.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 09.45u)

Locatie: Enschede

Prijs: €349,- 

Door: Steven Zwerink

Inbegrepen: deelname, lunch, ijsbad, presentaties na afloop, audio bestanden van de verschillende oefeningen, foto’s van de training.