Ieder weekend op zondag | 10.00 uur | Een cadeautje voor je mindset en je immuunsusteem

Cold4Cure | Dip

Ervaar zelf de helende kracht van kou
Meld je aan en neem onder begeleiding een serieuze winterdip van een paar minuten in het ijskoude water. Deelname is op basis van vrije gift.

Volgende datum: zondag 7 maart
Waarom zou je meedoen?

Vrijwillig blootstellen aan kou is heel gezond

Lange tijd werd gedacht dat het immuunsysteem en het autonome zenuwstelsel niet bewust te beïnvloeden zijn. Onderzoekers Kox en hoogleraar Experimentele Intensive Care geneeskunde Peter Pickkers ontdekten dat dat met bepaalde technieken, die Wim Hof gebruikt, wel mogelijk is. Blootstelling aan kou in combinatie met de juiste ademhaling kan een helende werken hebben en het immuunsysteem versterken. Graag laat ik mensen op ongevaarlijke manier kennis maken met de kracht van kou.

 

Wat gaan we doen?

In groepjes van 5-10 deelnemers ga je na een paar korte oefeningen zelf het koude water in. Tot je nek sta of zit je een aantal minuten in het ijskoude water. Je leert om je adem te gebruiken om de stress en de tijdelijke pijn te accepteren. 

 

Waarom doen we dit?

De gezonde effecten van kou zijn nagenoeg onbekend. Iedereen denkt dat je in de winter dik gekleed moet gaan. We zijn het ontwend om ons lichaam bloot te stellen aan kou. Hierdoor zwakt ons immuunsysteem af en zijn we vaker ziek dan nodig is en onnodig bang voor de koud. We blijven binnen en kleden ons te dik aan. 


Met deze dip wil ik je laten zien dat kou juist kan helen, versterken, verscherpen en verjongen. Door jezelf in het koude water te plaatsen train je al je bloedvaten, je immuunsysteem en je reactie op stress. Deelnemers ervaren nieuwe kracht, meer energie en slapen beter. 

"Vandaag de kou getrotseerd met Steven. Van ijzige kou, naar ademhaling, focus en uiteindelijk warmte. Bijzonder wat je lichaam doet na de eerste aanraking met het koude water. Nog interessanter is het hoe je lichaam zich aanpast aan de kou middels de juiste ademhaling en focus. Bedankt voor deze bijzondere ervaring Steven! Een absolute aanrader. Je voelt je nadien fitter en actiever."
Bob Fiselier
Designer

Aanmelden voor een fijne winterdip

De volgende dip is op: zondag 7 maart om 10 uur. Wil je er bij zijn? Meld je dan even aan met het onderstaande formulier

Meld je aan en ontvang deze handige pdf met zeven ademtips!Direct in zeven stappen naar meer Ademwinst?

Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang direct de pdf. Tevens stuur ik je af en toe leuke updates, nieuwe trainingen een aanbiedingen. Nooit meer dan 2-3 keer per maand. En uitschrijven kan uiteraard altijd.