De kracht van functioneel ademhalen voor Personal Trainers

Wanneer we denken aan de basisprincipes van gezondheid en fitness, denken we aan voeding, slaap, en lichamelijke oefening. Toch is er één cruciale factor die vaak over het hoofd wordt gezien: ademhaling. Het optimaliseren van de ademhaling kan een game changer zijn voor zowel trainers als hun cliënten.

Als personal trainer ben je altijd op zoek naar manieren om je dienstverlening te verbeteren en je cliënten nog beter te ondersteunen. Hoe zou het zijn als je jouw cliënten niet alleen helpt met hun fysieke conditie, maar ook hun mentale welzijn verbetert door middel van functioneel ademhalen? Als personal trainer heb je een groot voordeel ten opzichte van andere professionals in de zorg en sport: je ziet je client frequenter en veelal langer dan 30 minuten. Dit betekent dat je de tijd hebt om het adempatroon te analyseren en gedurende langere periode functioneel (en voor de client vaak ongemerkt) te kunnen verbeteren. Meer kennis over functioneel ademhalen als personal trainer heeft een aantal belangrijke voordelen voor zowel jou als je client:

Waarom functioneel ademhalen?

  1. Verbeterde prestaties: Door efficiënt te ademen, kan het lichaam sneller zuurstof opnemen. Dit resulteert in een betere uithoudingsvermogen en prestaties tijdens intensieve trainingen.
  2. Sneller herstel: Adequate ademhaling kan de hersteltijd na een intensieve training verminderen, waardoor cliënten sneller klaar zijn voor hun volgende sessie.
  3. Verhoogd plezier in de training: Wanneer cliënten leren goed te ademen, ervaren ze hun workouts als minder vermoeiend en genieten ze meer van de training.
  4. Begrip van het lichaam: Het begrijpen van de relatie tussen het middenrif, beweging, spierlengte en ademhaling biedt een holistische benadering van fitness.
  5. De kracht van ademhaling: Er is een verschil tussen ademen door de mond en neus. Beiden hebben hun eigen voordelen en kunnen in verschillende situaties worden toegepast. Daarnaast kan de combinatie van ademhalingstechnieken met koude therapie, zoals een ijsbad, bijdragen aan mentale veerkracht en een beter herstel.

Jouw kennis over functioneel ademhalen verbeteren? Dat kan!

Er zijn twee mogelijkheden om je kennis en ervaring over ademhaling te vergroten. Je kunt meedoen met mijn online masterclass of een gratis gesprek aanvragen voor meer informatie over een traject bij jou in de studio. Kies de optie die past bij jou en ik zie je snel!

  1. Masterclass Functioneel Ademhalen: Duik diep in de wetenschap en technieken achter ademhaling met deze online masterclass op 11 oktober speciaal voor Personal Trainers . Meld je hier aan of lees meer info–>
  2. Opleidingstraject Functionele Ademhaling & Personal Training : Een serie workshops bij jouw in de studio waarin jij en je collega’s alles leren over het slim inzetten van functioneel ademhalen voor jezelf en je cliënten. Vraag meer info aan via onderstaand formulier.

Als personal trainer heb je de unieke kans om een diepgaand effect te hebben op het leven van je cliënten. Door kennis van functioneel ademhalen toe te voegen aan je toolbox, kun je hen niet alleen helpen hun fysieke doelen te bereiken, maar ook hun algehele welzijn te verbeteren. Investeer in jezelf en in de toekomst van je cliënten door de kracht van functionele ademhaling te omarmen.

Gratis intake aanvragen?

Vraag vrijblijvend een intakegesprek aan om te kijken wat kennis van ademhaling kan betekenen voor jouw trainingsstudio.


Meer leren over de kracht van je ademhaling?