Direct beter ademhalen in zes simpele stappen

Beter ademhalen is niet zo heel moeilijk en heeft direct effect op je gezondheid. Alleen al een gaap, een geeuw of een keer langer uit dan in heeft al een ontspannend effect op je lijf en geest. Met de volgende stappen boek je direct ademwinst:

 

Stap 0: Doe de BOLT test
Een simpele oefening om een nul-meeting te doen en direct te weten waar je nu staat met je ademhaling

 

Stap 1: Adem altijd door je neus
Je neus is om adem te halen, je mond is om te eten. Door je mond ademhalen is bewezen ongezond. Nooit meer doen, ook niet tijdens het sporten

 

Stap 2: Adem minder, niet meer
Overbreathing oftewel teveel ademhalen is de oorzaak van vele ziektes, ongemakken en slecht slapen. Minder en rustiger ademhalen door je neus is de makkelijkste weg naar een fit lijf. Hoe begin je hiermee? zie de volgende stap.

 

Stap 3: Doe een rondje Box-Breathing
Een simpele oefening om je adem te verminderen en te vertragen. je traint je CO2 tolerantie en verlaagt je stress niveau en hartslag in slechts enkele minuten.

 

Stap 4: Slaap met deze slimme Slaaptape
Probeer deze tape op eigen risico want hierna wil je nooit meer zonder slapen. Zelfs als je dacht dat je met je mond dicht sliep. De effecten van een nacht slapen met je mond dicht zijn ongekend!

 

Stap 5: Doe de ‘Walk to Freedom‘ oefening
Met deze oefening train je je CO2 tolerantie. Door actief en bewust je ademfrequentie te verlagen en ademprikkel te negeren ga je vanzelf onbewust minder en rustiger ademen en dat is het hele doel (zie stap 2)

 

Stap 6: Doe de BOLT test opnieuw
Heb je nou een aantal dagen geexperimenteerd met bovenstaande stappen? Meet dan je BOLT score opnieuw en je zult zien en voelen dat je flink wat ademwinst geboekt hebt!

 

Meer oefenen? Of een keer echt de diepte in? Kijk bij mijn Coaching & Trainingen pagina.

Meer leren over de kracht van je ademhaling?