Neusademhaling aanleren: drie tips

Dit is een blog om in drie simpele stappen door je neus te leren ademen. We beginnen allemaal als baby en we ademen uitsluitend door onze neus. Ergens in het proces ontleren we dat en beginnen we met ademen door onze mond. Ademen door je mond is niet de beste manier. Je mond is gemaakt om te eten, je neus om te ademen. Weet je al wat meer over het belang van ademhalen via je neus en wil je graag neusademhaling aanleren? Lees dan vooral verder. Wil je eerst wat meer leren over de grote voordelen van neusademhaling? Lees dan hier verder: de grote voordelen van neusademhalen
 

Neusademhaling aanleren | drie simpele tips

Er zijn een paar makkelijke trucjes om je hoofd en je lijf te laten wennen aan ademen door je neus.
 
1. Vertrouw op je lichaam
Als je tot nu toe 100% door je mond hebt geademd kan het zijn dat je in het begin het gevoel hebt dat je te weinig lucht krijgt, dit is echter bijna nooit het geval. Onze neus is precies groot genoeg om exact die hoeveelheid zuurstof en koolzuur door laten die ons lichaam nodig heeft. Vertrouw dus op je lichaam. Blijft dit gevoel bestaan? ga dan rustig zitten, adem in en uit door je neus en wacht tot je adem zich normaliseert.

2. Plak je mond dicht met schilderstape
Verval je automatisch terug in mondademhaling? Plak dan op de momenten dat je rustig thuis zit (of zelfs als je gaat slapen) je mond af met twee stukjes schilderstape. Ik heb zelf de eerste paar keer hardgelopen met tape over mijn lippen om mezelf te dwingen niet te hard te lopen en me te laten leiden door mijn adem. De eerste keer dat je de tape plakt kan het een beetje vreemd voelen maar je zult al binnen een of twee dagen de tape niet meer nodig hebben en volledig over gegaan zijn op neusademhaling

3. Zorg voor bewustzijn
Ik haal iedere dag, nog los van de ademhalingsoefeningen die ik doe, een paar keer heel bewust adem door mijn neus. Vooral als ik buiten in de natuur ben kan ik echt nog meer genieten van de volle teugen zuurstof die mijn neus binnenkomen. De geur, de frisheid en het goede gevoel in mijn lijf en longen. Zorg dus dat je bewust geniet van het ademhalen, iedere bewuste teug is een cadeautje voor je lijf, hoofd en immuunsysteem en helpt om het effect van stress te verminderen.

 

Goed ademhalen: de basis

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Wil je nou echt met ademhalen aan de slag? Maak dan hier een afspraak voor een Skype afspraak met Steven van een uur. Aan de hand van een paar simpele vragen en oefeningen creëren we het start- en meetpunt van je huidige ademsituatie. Je ontvangt persoonlijke oefeningen, opdrachten, theorie en kijk- en leestips afgestemd op jouw behoefte. Als het goed is merk je al snel verschil. Je zult je na een paar dagen als anders voelen. Jullie meten hier het ook echte effect sinds de intake en passen zonodig de oefeningen aan.

Meer leren over de kracht van je ademhaling?