Current Status
Niet ingeschreven
Prijs
€24,95
Get Started

Hoeveel weet je eigenlijk over je ademhaling?

Mensen weten eigenlijk maar heel weinig over hun ademhaling. Bijna nergens leer je hoe je gezond ademhalen in kunt zetten als startpunt van beter presteren, dieper slapen en sneller herstellen. Ademhalen is iets dat je automatisch tussen de 10.000 en 20.000 keer per dag doet. En bijna niemand realiseert zich dat werkelijk iedere ademhaling direct effect heeft op verschillende systemen in je lijf: je hartslag, je hormonen, je stressniveau, je prestaties, je spijsvertering, je creativiteit, je slaap, je spieren, je bloedvaten en nog veel meer. Alles wordt direct beïnvloed door je ademhaling. Letterlijk alles begint bij je ademhaling. Hoe meer je snapt van je ademhaling des te meer profiteer je van de verborgen kracht van dit prachtige systeem. 

Wat kun je verwachten?

In deze training maak je kennis met je ademhaling. Samen met Steven ga je dieper in op de wondere wereld achter onze ademhaling. Je leert over je zenuwstelsel en een bijzondere zenuw die de naam Nervus Vagus draagt. Je leert over het belang van CO2 in ons lichaam en de cruciale rol die het speelt in vele processen. 

Wat leer je?

  • je hartslag vertragen met je ademhaling
  • je leert de basis over de chemie
  • je leert de basis over je zenuwstelsel
  • het belang van minder ademhalen
  • stress controleren met je ademhaling
  • drie leuke ademoefeningen om je slaap en stress respons te verbeteren
  • bonus: tips om te beginnen met koud douchen in voorbereiding op een ijsbad

Kortom, de hoogste tijd om nader kennis te maken met je adem lijkt me zo! Deze training is een kennismaking en duurt ongeveer een week.  Als je na deze training echt in de wondere wereld van ademhaling wilt duiken ga je door naar de volledige training: ‘De verborgen kracht van je ademhaling‘.

 Voor nu alvast veel plezier!

Frédérique
Frédérique
Lees verder
"Als je zonder zweverig gedoe aan je adem wilt werken omdat je al jaren door je mond ademt zoals ik, neem dan contact op met Steven. Geen linksom lopen met volle maan, maar gewoon nuchter kijken hoe je lichaam werkt en nuttige oefeningen om je ademhalen te verbeteren. Zonder poespas, gewoon je lichaam laten doen wat het kan doen en hoort te doen."
Loes
Loes
Lees verder
"Mijn vader en ik zijn beide enorm enthousiast aan de slag gegaan met de verschillende tools en informatie vanuit de adem workshop. We merken beide dat onze slaap kwaliteit is verbeterd, hardlopen verloopt prettiger, ben onbedoeld/onverwacht wat afgevallen (wat zeer welkom is) en mijn vader zijn reumatische ontstekingen zijn wat verminderd. Steven is bedreven, gepassioneerd en zijn informatie/kennis/wijsheid overdracht is interessant/behapbaar/informatief, daarnaast ook zeer makkelijk toe te passen in je dagelijkse routines, het was inspirerend en daarnaast was hij betrokken bij ons verhaal, onze motivatie, onze uitdagingen. Gewoon helemaal top!"
Bart
Bart
Lees verder
"Ik volg Steven al een lange tijd en onlangs heb ik een training ademwinst bij hem gevolgd. "Kan ik even gezellig bijkletsen met Steven" dacht ik, en die training is dan een mooie bijvangst.... Nu ruim een week later sta ik iedere dag 3 minuten onder de koude douche, of spring ik het liefst in de zee of in een koud meertje. En doe ik elke dag ademhalingsoefeningen. Ik voel me super; ontspannen & gefocust. Van daaruit komt het beste bij me naar boven. Aanrader dus om bij Steven langs te gaan. Ademhalen doen we continu, maar we weten er belachelijk weinig vanaf... "
Marcel
Marcel
Lees verder
“Vroeger lachte ik mensen uit die naar een training ademhalen gingen. Nu ik heb ervaren wat goed ademhalen met me doet, wil ik alleen maar meer leren en oefenenen. Dank voor het openen van mijn ogen (en dicht doen van mijn mond;)"
Marjolein
Marjolein
Lees verder
“Vooral bij het slapengaan probeer ik de 4/7/8 methode, en die lijkt tot nu toe goed te werken, dus daar ben ik enorm blij mee!!! Echt een opluchting als dit voor langere termijn werkt. En natuurlijk ’s ochtends koud douchen. Ben dan goed wakker en krijg direct respect van de kids met deze koude douche”
Sandra
Sandra
Lees verder
“Nooit gedacht dat beter slapen en minder stress voelen zo gemakkelijk zou zijn. De combinatie van Wim Hof ademhalen en de rest van de dag door mijn neus ademenen zijn een grote boost voor mijn energie niveau”
Annemarie
Annemarie
Lees verder
“Mondje dicht. Zo simpel en toch zo lastig. Dank voor het aanleren van deze en andere technieken”
Previous
Next

Een voorbeeld van de inhoud

Over de trainer

Tijdens een trainingsrit op mijn racefiets in 2018 in Mexico ben ik van achter aangereden. Een zware hersenschudding en whiplash waren het gevolg. Ik had problemen met mijn geheugen, slapen, concentratie en zelfs andere talen spreken lukte niet meer. Sindsdien ben ik in de wondere wereld van ademhalen gedoken in sinds 2020 is Ademwinst een feit. Mijn pad heeft me geleid langs bekende ademmethodes zoals Wim Hof, Buteyko, Holotropic en Pranayama en minder bekende oefeningen en theorieën. 

Niet ingeschreven

training Includes

  • 1 Hoofdstuk
  • 7 Paragrafen
  • 1 Quiz